Як приготувати капусняк. Рецепт капустяка. Приготування капусняка.
Приготування їжі Рецепты29 февраля 2020 в 16:36
Приготування їжі
Капусняк — традиційне гаряче блюдо польської та української кухні. Його готують на рибному, м’ясному або овочевому бульйоні. Безсумнівно, смачний суп виходить ситним, а на наступний день, настоявшись, повністю розкриває смакові якості. Його часто плутають з щами, але якщо дотримуватися всі тонкощі в приготуванні — індивідуальний присмак полюбиться багатьом.
Необхідні продукти:
- м’ясо — 400-500 гр;
- цибуля — 1 шт;
- морква — 1 шт;
- корінь селери (за бажанням) — 1 шт;
- квашена капуста — 300-400 гр;
- сіль, перець, лавровий лист за смаком.
Простий рецепт непростого частування:
1
М’ясо промивають, опускають в каструлю з водою і варять бульйон приблизно 1-1,5 години (в залежності від виду) на середньому вогні і трохи підсолюють;
2
Поступово піну акуратно знімають ложкою. Готове м’яке м’ясо виймають, дають йому охолонути і подрібнюють. Якщо взяти за основу свинину з яловичиною — відвар вийде найбільш наваристим;
3
У готовий бульйон додають цілу очищену ріпчасту цибулю, моркву і корінь селери (він додасть пікантність і аромат) проварюють близько 15-20 хвилин. Роблять це для того щоб овочі віддали свiй сік, а морква на додаток, надала гарний колір бульйону. Потім виймають і прибирають продукти;
4
Після нарізану кубиками картоплю, відправляється в каструлю, і трохи приварюється до напівготовності 10-15 хвилин. У цей час ретельно промита до прозорої води пшенична крупа додається і вариться разом вже до повної готовності коренеплоду;
5
Поки інгредієнти проварюються, з квашеної капусти віджимають «сік» і відправляють на розігріту сковорідку (для досягнення більш насиченого смаку). Рівномірно перемішують, витримуючи на середньому вогні близько 5-10 хвилин. Гасити заправку однаково добре на рослинному маслі або тваринному жирі. Останній варіант більш доречний, в разі якщо м’ясо для відвару нежирне;
6
Коли «засмажка» готова, її відправляють в каструлю, а через 10-15 хвилин додають раніше нарізане на середні шматочки м’ясо;
7
Якщо виникне бажання додати легку нотку «серпанок» можна покласти копчене сало. Каструлю накривають кришкою, залишають нудитися на повільному вогні. Коли суп закипить, сіль і перець додаються за смаком;
8
Готовий капусняк знімають з вогню і засипають дрібно нарізаний кріп з петрушкою. Знову накривають кришкою і дають настоятися 15-20 хвилин;
9
Через деякий час, блюдо розливають по тарілках і приправляють сметаною.
Слід зазначити, що перед тим як готувати необхідно, залити пшоно прохолодною водою і витримати його близько 1 години. Таким чином, крупа швидше звариться і буде найбільш м’якою.
Поделиться на Facebook