Українська кухня » Страница 5
Оселедець розбирають на філе без шкіри і кісток. Посічене філе викладають на овальне блюдо, поливають сумішшю олії, оцту і гірчиці, прикрашають кільцями цибулі. Збоку кладуть нарізані кубиками мариновані гриби.
Детальніше …
Оселедець розбирають на філе без шкіри і кісток, пропускають крізь м’ясорубку разом з розмоченим у молоці хлібом.
Детальніше …
Оселедець розбирають на філе без шкіри і ребрових кісток, нарізають порціями і викладають на блюдо, прикладаючи голову і хвіст. Поливають змішаним із сметаною соусом майонез і посипають січеними круто звареними яйцями. Прикрашають кільцями солодкого перцю.
Детальніше …
Вимочене у молоці або воді філе оселедця нарізають, складають у скляний або фарфоровий посуд, заливають охолодженим маринадом, олією і ставлять у холодне місце для маринування на 3 — 4 год.
Детальніше …
Нарізані скибочками моркву і солодкий перець, шатковану цибулю змішують, солять, злегка підсмажують на олії разом з томатним пюре. Потім додають трохи бульйону або води і тушкують до готовності.
Детальніше …
У томатах зрізають верхівки з боку плодоніжки, видаляють частину м’якоті, зціджують сік, середину посипають сіллю. Моркву натирають на тертці, заправляють сметаною, цукром, сіллю, чорним меленим перцем і наповнюють цією сумішшю томати.
Детальніше …
Шинку нарізають соломкою, редиску — кружальцями, зварені круто яйця і цибулю дрібно січуть. Потім перемішують і заправляють соусом майонез, гірчицею і сіллю. Салат викладають гіркою на змащені маслом скибочки хліба.
Детальніше …
У томатах зрізають верхівки з боку плодоніжки, видаляють частину м’якоті, зціджують сік і солять, Круто зварені яйця розрізають навпіл, відділяють третину жовтка, решту жовтка подрібнюють, додають сіль, дрібно нарізану зелень петрушки, перемішують і наповнюють підготовлені томати.
Детальніше …
Баклажани нарізають кружальцями, солять і залишають на 20—ЗО хв. Потім зливають сік, злегка віджимають і обсмажують, змішують з обсмаженими раніше томатами і ріпчастою цибулею, додають бульйон, заправляють оцтом, цукром і тушкують до готовності. Подають у холодному вигляді, прикрашаючи зеленню петрушки і кропу.
Детальніше …
Зварений і обчищений язик нарізають кубиками. До звареного рису додають нарізаний язик, зелений горошок, дрібно нарізану цибулю, січені круто зварені яйця, заправляють сіллю, соусом майонез і оформлюють зеленню петрушки.
Детальніше …
Нарізані кружальцями томати посипають сіллю, меленим перцем, цукром і кладуть на кругле блюдо. На томати викладають масу, приготовлену із зеленого горошку, нарізаних огірків, яблук, шинки або смаженого м’яса. Салат заправляють сумішшю соусу майонез, гірчиці і сметани, посипають січеними звареними круто яйцями і дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Детальніше …
Сьогодні ми з вами навчимося готувати кутю на Різдво чотирма самими різними способами. Рождечтво найулюбленіше свято в українців, а кутя традиційне блюдо, яке подають на Різдво.
Детальніше …
Варену яловичину нарізають кусочками, огірки і зварені круто яйця — кружальцями, цибулю шаткують. Підготовлені продукти змішують, поливають соусом майонез і оформлюють зеленню петрушки.
Детальніше …
Зварену у шкірці картоплю і солоні огірки обчищають. Відварену яловичину і овочі нарізають дрібними кубиками, змішують з вареною квасолею, січеними звареними круто яйцями і заправляють соусом майонез.
Детальніше …
Печінку вимочують у молоці (2—3 год), обчищають від плівки, нарізають дрібними кубиками, солять і смажать на олії до готовності. Ріпчасту цибулю дрібно нарізають і пасерують на олії доти, доки вона не стане м’якою. Коли печінка охолоне, з’єднують її з січеними звареними круто яйцями, пасерованою цибулею, заправляють олією, розтертою з гірчицею, сіллю і чорним меленим перцем. Масу добре
Детальніше …
Відварений і обчищений корінь селери і яблука натирають на тертці з великими отворами і змішують з нарізаним кубиками філе курки. Масу поливають лимонним соком, додають соус майонез, сметану, цукор, сіль і добре перемішують. Салат подають порціями на листках зеленого салату, прикрашаючи фігурно нарізаною редискою.
Детальніше …
Холодні відварені м’ясо, язик, картоплю і буряки, окіст або рулет, обчищені солоні огірки, мариновані гриби нарізають кубиками, додають зелений горошок. Перемішують і заправляють соусом майонез або сметаною. Салат оформлюють зеленню петрушки, скибочками зварених круто яєць і м’яса.
Детальніше …
Відварені картоплю, моркву, обчищені солоні огірки, зварені круто яйця, окіст нарізають невеликими скибочками, додають зелений горошок, соус майонез, сіль і змішують. Салат викладають гіркою у салатник, прикрашають тоненько нарізаними скибочками в’яленої вирізки, яйцями, овочами, зеленню петрушки.
Детальніше …
Вимочене у молоці протягом 4—5 год філе оселедця дрібно нарізають, змішують з вареною квасолею, дрібно нарізаною цибулею, заправляють заправою для салатів або соусом майонез (див. розділ «Соуси») і оформлюють зеленню петрушки.
Детальніше …
З оселедця знімають шкіру, відокремлюють філе від кісток і нарізають на кусочки. Варену картоплю нарізають дрібними кубиками, змішують із заправою і викладають на блюдо шарами, чергуючи з оселедцем. Салат посипають подрібненими білками.
Детальніше …
З оселедця, попередньо вимоченого, знімають шкіру, видаляють кістки, розбирають на філе, яке нарізують соломкою або кубиками. Зварені круто яйця січуть. Цибулю шаткують, кілька секунд бланшують і охолоджують. Продукти змішують з гірчицею, оцтом, олією, додають цукор і мелений чорний перець. Кладуть у салатник, посипають посіченим звареним круто яйцем.
Детальніше …