Другі страви » Страница 8

  • 08 август, 2014 1613

    М’ясо нарізають невеликими кусочками, солять, злегка обсмажують на маслі або салі і тушкують до напівготовності з томатним пюре. Картоплю й моркву чистять, нарізають кубиками, злегка обсмажують на вершковому маслі або салі, змішують з нарізаною кубиками сирою цибулею. Заправляють сіллю та чорним меленим перцем. Підготовлені овочі кладуть у сотейник або каструлю шарами упереміш із свининою,

    Детальніше …

  • 08 август, 2014 729

    У сотейник кладуть обсмажену на жиру картоплю, тушковане до напівготовності м’ясо, перебрані та промиті ізюм і чорнослив, мелені сухарі, лимонну кислоту, корицю, гвоздику і сіль. Заливають червоним соусом і тушкують до готовності. Подають, нарізавши м’ясо на кусочки і посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки.

    Детальніше …

  • 07 август, 2014 736

    М’ясо солять, панірують у борошні, обсмажують на жиру. Перекладають у каструлю, вливають жир, що залишився після смаження, додають нарізану кружальцями цибулю, воду, ставлять у жарову шафу і печуть на слабкому вогні, часто поливаючи соком, який утворився під час запікання. Якщо сік випаровується, доливають воду. Напівготове м’ясо посипають кмином та додають нарізану часточками посолену картоплю,

    Детальніше …

  • 07 август, 2014 842

    М’ясо натирають товченим часником, солять, змащують гірчицею і кладуть у сотейник. Ставлять у жарову шафу, щоразу поливаючи соком, що утворився при запіканні. Через 15—20 хв додають нарізану кружальцями моркву, цілу ріпчасту цибулину, гвоздику та вливають воду. Накривають і тушкують на слабкому вогні до готовності. Перед подаванням нарізають на порції, поливають соусом та обкладають вареною

    Детальніше …

  • 06 август, 2014 547

    Тушу поросяти зачищають, промивають, вимочують у холодній воді 1,5—2 год. Промокають рушником, солять зсередини, фарширують і смажать на листі в жаровій шафі. Кілька разів у процесі смаження змащують смальцем. Перед подаванням нарізають порціонними кусочками і поливають розігрітим вершковим маслом. Приготування фаршу: варять розсип-часту гречану кашу. Обсмажують на вершковому маслі дрібно

    Детальніше …

  • 06 август, 2014 540

    Вершкове масло збивають, додають яйця, тертий хліб, січену телятину, сіль, дрібно нарізану зелень петрушки. Вимішують і формують галушки. Відварюють до готовності у підсоленій воді. Подають під різноманітними соусами.

    Детальніше …

  • 06 август, 2014 933

    Телятину очищають від плівок, дрібно січуть, додають нирковий жир, вершкове масло, білий хліб, намочений у молоці, яйця. Змішують і двічі пропускають крізь м’ясорубку. Формують січеники і смажать на вершковому маслі. При подаванні поливають розтопленим маслом.

    Детальніше …

  • 30 июль, 2014 2090

    Тонкі кусочки телятини відбивають, солять, посипають чорним меленим перцем. Зверху кладуть натертий на тертці твердий сир, скручують рулетом, панірують у борошні, змочують у льєзоні (суміш молока або води та яєць), ще раз панірують у борошні і смажать у великій кількості жиру. Подають з комбінованим гарніром, поливши розтопленим маслом.

    Детальніше …

  • 30 июль, 2014 1549

    М’ясо натирають товченим часником і сіллю, збризкують оцтом. З борошна і води замішують тісто, як на вареники, розкачують корж і загортають у нього м’ясо. Запікають у жаровій шафі, щоразу перевіряючи готовність м’яса дерев’яною паличкою. Коли тісто зарум’яниться, прикривають його пергаментним папером. Перед подаванням м’ясо виймають з тіста, тонко нарізають і викладають на овальному блюді,

    Детальніше …

  • 30 июль, 2014 1030

    М’ясо миють, очищають від плівки, солять і підсмажують з усіх боків у добре розігрітому кулінарному жиру. Дають остигнути, натирають товченим часником, перекладають на лист, додають жир, який залишився від смаження, воду, ставлять у жарову шафу і запікають, часто поливаючи соком, що виділяється з м’яса. Запечене м’ясо нарізають навскіс тонкими широкими кусочками і кладуть на лист. Сметану

    Детальніше …

  • 29 июль, 2014 930

    М’ясо злегка відбивають, натирають чорним меленим перцем, збризкують лимонним соком або оцтом. Через 2 години солять, кладуть на добре змащений кулінарним жиром лист і ставлять у добре розігріту жарову шафу. Кілька разів поливають жиром, в якому воно печеться. Якщо жир википає, доливають воду. Після зарум’янення змазують товченим часником. За 10 хв до готовності посипають кмином, меленими

    Детальніше …

  • 29 июль, 2014 1245

    М’ясо двічі пропускають крізь м’ясорубку, заправляють сіллю, чорним меленим перцем, дрібно нарізаною злегка пасерованою на жиру цибулею. Додають молоко або воду. Вимішують і формують ковбаски 10—12 см завдовжки, діаметром 1,5 см, панірують у борошні і смажать на жиру до готовності. Заливають сметанним соусом з томатним гао-ре і дають прокипіти. Подають із смаженою картоплею.

    Детальніше …

  • 29 июль, 2014 1075

    М’ясо двічі пропускають крізь м’ясорубку, додають яйця, сіль, чорний мелений перець і вимішують. Формують кружальця, на середину кожного кладуть грудочку масла, краї з’єднують, надають круглої форми. Двічі змочують у збитих яйцях і панірують у мелених сухарях. Смажать у фритюрі і доводять до готовності в жаровій шафі. При подаванні поливають розтопленим вершковим маслом; гарнір — картопляні

    Детальніше …

  • 28 июль, 2014 2210

    М’ясо двічі пропускають крізь м’ясорубку, додають воду, сало шпик, нарізане дрібними кубиками, подрібнений часник, сіль, чорний мелений перець і перемішують. Формують котлети, панірують у мелених сухарях і смажать на жиру. Подають із смаженою картоплею, поливши розтопленим вершковим маслом, і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

    Детальніше …

  • 28 июль, 2014 921

    Яловичину пропускають крізь м’ясорубку (з решіткою з великими отворами), додають воду, сиру цибулю, сіль, чорний мелений перець і перемішують. Формують биточки, панірують у борошні, обсмажують на жиру, складають у сотейник, додають пасеровану дрібно нарізану цибулю й томатне пюре, заливають соусом (цибульним або грибним) і тушкують, додаючи бульйон. При подаванні посипають дрібно нарізаною

    Детальніше …

  • 27 июль, 2014 541

    М’ясо смажать на вершковому маслі разом з дрібно нарізаною морквою, коренем петрушки та цибулею. Додають підготовлені нарізані нирки і тушкують до готовності в бульйоні або воді, заправивши сіллю, чорним меленим перцем, лавровим листом. При подаванні на кусочки м’яса (2— З шт. на порцію) кладуть нирки, поливають соком, що утворився при тушкуванні, посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки;

    Детальніше …

  • 27 июль, 2014 1601

    М’ясо нарізають широкими тонкими кусочками, відбивають, солять, посипають чорним меленим перцем. Панірують у борошні та обсмажують на кулінарному жиру або смальці. Кладуть на дно каструлі в один ряд. Почищену сиру картоплю нарізають кружальцями, додають подрібнені цибулю і корінь селери, запашний перець, сіль, перемішують і викладають шаром на м’ясо. Шари м’яса і овочів чергують кілька разів так,

    Детальніше …

  • 27 июль, 2014 583

    Гриби миють, заливають невеликою кількістю води, залишають на 3—4 год для набухання і в ній же варять. М’ясо очищають від плівки, нарізають кубиками, збризкують оцтом або лимонним соком, посипають сіллю, чорним меленим перцем і обсмажують на смальці. Складають у каструлю, вливають грибний відвар, додають дрібно нарізану ріпчасту цибулю, нарізані соломкою варені гриби і тушкують до готовності.

    Детальніше …

  • 26 июль, 2014 597

    М’ясо шпигують салом, обливають окропом, обсушують, натирають сіллю, обсмажують на маргарині. Потім кладуть у горщик, додають маргарин, вливають воду і тушкують на слабкому вогні до готовності. Чорнослив варять у невеликій кількості води, видаляють кісточки, протирають крізь сито, додають тертий хрін, розтерту з борошном сметану, відвар із чорносливу, сіль, цукор. З’єднують з соусом, який

    Детальніше …

  • 26 июль, 2014 935

    М’ясо нарізають порціонними кусочками, відбивають, солять, намазують гірчицею. Зверху викладають дрібно нарізану варену ковбасу, січені зварені круто яйця, посипають чорним меленим перцем, загортають у вигляді прямокутника і обсмажують на жиру. Складають у сотейник, заливають сметанним соусом і тушкують до готовності. Подають з комбінованим гарніром та соусом, в якому тушкували м’ясо.

    Детальніше …

  • 26 июль, 2014 2113

    Порціонні кусочки яловичини відбивають і солять. На кожен з них кладуть тушковану капусту, загортають, перев’язують ниткою, панірують у борошні і смажать на жиру. Складають у сотейник, зверху викладають тонкі кусочки сала шпик, заливають водою або бульйоном і тушкують до готовності. З готових кручеників знімають нитки. Подають з кусочками сала шпик, поливши соком, що утворився при тушкуванні.

    Детальніше …