Солянка — традиційне перша страва російської кухні. Вона однаково хороша у всіх її виконаннях, давно знайшла своїх прихильників у всіх вікових категоріях. Неймовірне поєднання трохи кислуватого, солоного і пряно-гоструваті смаку, де гра з смаковими рецепторами змушує просити добавки знову і знову. Є багато секретів для приготування даного супу, знання яких дозволить насолодитися кулінарним шедевром.
Інгредієнти:
- яловича м’якоть — 500-600 гр;
- яловича кістка — 200-300 гр;
- свинячі ребра — 200 гр;
- ріпчаста цибуля — 1 шт;
- морква -1 шт;
- копчена ковбаса (можна сосиски) — 200-300 гр;
- солоні огірки — 3-4 шт;
- огірковий розсіл — 1 склянка;
- вершкове масло — 20 г;
- часник — 2-3 зубчики;
- томатний соус — 150 г;
- запашний перець — 3 шт;
- сіль, чорний мелений перець, лавровий лист — за бажанням.
Для прикраси:
- лимон;
- сметана будь-якої жирності;
- оливки без кісточки;
- зелень за бажанням.
Спосіб приготування:
1
М’ясо і реберця промивають, укладають в посуд відповідного розміру і готують на середньому вогні близько 2 годин. Поки вода закипає, з бульйону періодично знімають піну. Додають запашний перець «горошком» і лавровий лист (при бажанні);
2
Через деякий час з отриманого відвару виймають м’якоть з кісткою, а саму рідину проціджують в посуд, де буде готуватися солянка;
3
Після всi м’ясні продукти подрібнюють «соломкою», овочі очищають від шкірки і нарізають кубиками, а моркву натирають на крупнiй тертці;
4
Потім нагрівають сковороду, на суміші рослинного і вершкового масла роблять «зажарку» у вигляді лука і морквини близько 7-10 хвилин;
5
Як тільки морква стає м’якою, а цибуля набуває прозорий вигляд, їх доповнюють нарізаними раніше огірками і тушкують на помірному вогні 10 хвилин;
6
Після закінчення часу додають томатну пасту і пропущений через прес часник, добре перемішують;
7
Потім вливають 1 склянку бульйону і дають продуктам дійти до більш густого стану;
8
За цей час підходить до готовності основна частина супу, тому в неї кладуть готову заправку зі сковороди і засипають м’ясною нарізкою;
9
Після каструлю накривають кришкою, проварюючи вміст на повільному вогні протягом 25-30 хвилин. Як тільки все приготується, солянку відключають і залишають на 20 хвилин настоятися для більш насиченого смаку;
10
Готову страву розливають по тарілках, де в кожну з них обов’язково викладають часточку лимона, оливки і приправляють сметаною з дрібно нарізаною зеленню.
Слід зазначити, що для смачного супу беруть виключно цукрову кістку. Це робиться для того, щоб досягти максимально наваристого відвару.
Поделиться на Facebook