Українська кухня » Страница 6

  • 18 декабрь, 2013 670

    Свіжі яблука і огірки обчищають, у яблук видаляють насіннєве гніздо, моркву варять. Яблука та овочі нарізають дрібними кубиками і змішують із зеленим горошком. Салат солять, поливають сметаною, посипають тертим сиром і оформлюють зеленню петрушки.

    Детальніше …

  • 18 декабрь, 2013 566

    Нарізані кружальцями варену картоплю і корнішони з’єднують з вареною квасолею і дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, додають оцет, чорний мелений перець, сіль, олію, перемішують і викладають у салатник. Салат прикрашають зеленню петрушки і кружальцями вареної моркви.

    Детальніше …

  • 17 декабрь, 2013 1030

    Зварені картоплю і моркву нарізають кубиками, додають обчищені, нарізані кубиками солоні огірки, зелений горошок, нашатковані солодкий перець і зелену цибулю, заправляють соусом майонез, сіллю. Салат оформлюють звареними круто яйцями, огірками, морквою, зеленою цибулею.

    Детальніше …

  • 17 декабрь, 2013 518

    Картоплю відварюють у шкірці, обчищають і нарізають дрібними кубиками. Дрібно посічену капусту перетирають із сіллю, сік зливають. Картоплю і капусту змішують із зеленим горошком і заправляють соусом майонез. Перед подаванням салат оформлюють скибочками звареного круто яйця і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу.

    Детальніше …

  • 17 декабрь, 2013 1315

    Салат латук, зелень кропу і зелений часник нарізають, перемішують, солять. Викладають у керамічний або скляний посуд, заливають хлібним квасом, змішаним з охолодженою кип’яченою водою. Ставлять у теплому місці на 1—2 доби. Подають як закуску або гарнір до рибних і м’ясних страв.

    Детальніше …

  • 17 декабрь, 2013 632

    Підготовлені моркву та картоплю варять і обчищають. У свіжих або солоних огірків обчищають шкірку, з яблук видаляють насіннєве гніздо і обчищають. Овочі і яблука нарізають дрібними кубиками, змішують із зеленим горошком, дрібно нарізаною цибулею і заправляють салатною заправою або соусом майонез, прикрашають зеленню петрушки.

    Детальніше …

  • 16 декабрь, 2013 870

    Томати нарізають кружальцями, обчищені огірки — скибочками, солодкий перець, зелену цибулю, білоголову капусту шаткують. Капусту перетирають із сіллю, сік зливають. Овочі, крім томатів, змішують, заправляють оцтом, цукром, сіллю, олією, додають нарізані томати, посипають чорним меленим перцем. Перед подаванням оформлюють зеленню петрушки і кропу.

    Детальніше …

  • 16 декабрь, 2013 489

    Білоголову капусту шаткують, перетирають із сіллю, сік зливають. Квасолю відварюють. Капусту змішують з охолодженою вареною квасолею або зеленим горошком, нарізаною цибулею, заправляють сметаною або салатною заправою, або соусом майонез. Перед подаванням посипають розтертим жовтком, оздоблюють січеним білком і зеленню петрушки.

    Детальніше …

  • 16 декабрь, 2013 1235

    Томати нарізають кружальцями, огірки — скибочками, ріпчасту цибулю — півкільцями, капусту і солодкий перець шаткують; капусту перетирають з сіллю, сік зливають. Овочі змішують і заправляють салатною заправою. Салат оформлюють маринованими грибами, звареними круто яйцями та іншими продуктами, які входять до складу салату.

    Детальніше …

  • 16 декабрь, 2013 526

    Корінь селери і яблука обчищають, нарізають соломкою, з’єднують з маринованим солодким перцем, нарізаним кільцями, додають цукор і лимонний сік. Масу заправляють сумішшю сметани з соусом майонез, перемішують і викладають у салатники. Можна прикрасити часточками апельсина.

    Детальніше …

  • 15 декабрь, 2013 697

    Печені буряки обчищають від шкірки, труть на тертці, збризкують оцтом. Додають дрібно посічений, попередньо запарений з видаленою кісточкою чорнослив, подрібнені підсмажені волоські горіхи. Салат заправляють сметаною, сіллю і цукром.

    Детальніше …

  • 15 декабрь, 2013 471

    Варені буряки та моркву обчищають, нарізають кубиками, змішують з вареною квасолею або зеленим горошком, нарізаною кубиками ріпчастою цибулею і заправляють салатною заправою або соусом майонез. При подаванні посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

    Детальніше …

  • 15 декабрь, 2013 2262

    Варені моркву і яйця нарізають тонкими часточками. Сир натирають на тертці з великими отворами, змішують з шаткованою цибулею і зеленим горошком. Заправляють салат соусом майонез і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

    Детальніше …

  • 15 декабрь, 2013 537

    Моркву і яблука натирають на тертці з малими отворами, потім заправляють цукром, розтертим з жовтками, і розчином лимонної кислоти. Перед подаванням салат викладають гіркою у салатник.

    Детальніше …

  • 14 декабрь, 2013 533

    Солоні огірки нарізають скибочками, змішують з підготовленою квашеною капустою, шаткованою ріпчастою цибулею, заправляють цукром і олією.

    Детальніше …

  • 13 декабрь, 2013 1009

    Підготовлену капусту шаткують. Яблука обчищають від шкірки, видаляють насіннєве гніздо. Яблука і сир нарізають соломкою, з’єднують з капустою та подрібненими горіхами, заправляють соусом майонез. Оздоблюють горіхами та тертим на тертці з великими отворами сиром.

    Детальніше …

  • 13 декабрь, 2013 1416

    Капусту обчищають, варять цілою в підсоленій воді до готовності. Кожну головку відвареної капусти розрізають на чотири частини. Кладуть у розсіл з огірків і витримують 10—12 год.

    Детальніше …

  • 13 декабрь, 2013 792

    Цвітну капусту відварюють у киплячій підсоленій воді, охолоджують, розділяють на невеликі суцвіття, кладуть у салатник і додають нарізану часточками редиску.

    Детальніше …

  • 12 декабрь, 2013 597

    Капусту нарізають соломкою, перетирають з сіллю. Підготовлені яблука, моркву і болгарський солодкий перець нарізають соломкою, змішують з капустою, заправляють сметаною, цукром, лимонною кислотою. Перед подаванням прикрашають зеленню петрушки.

    Детальніше …

  • 11 декабрь, 2013 501

    Капусту дрібно нарізають, кладуть у каструлю, додають сіль, оцет і нагрівають, безперервно перемішуючи (до осідання її на дно посуду), потім відціджують сік. Додають нашатковану ріпчасту цибулю, олію, цукор, натерту на тертці…

    Детальніше …

  • 11 декабрь, 2013 448

    Маринований болгарський червоний перець і солоні огірки шаткують тонкою соломкою. Додають дрібно посічений часник, олію, добре перемішують.

    Детальніше …