Другі страви » Страница 10

Рибне філе пропускають крізь м’ясорубку разом із замоченим у молоці пшеничним хлібом. Додають яйця (1 шт.), сіль, перемішують. Рибну масу розкладають на вологу лляну серветку шаром 1,5—2 см. На середину викладають фарш і загортають ру-’летом за допомогою серветки. Рулет кладуть на змащений маргарином лист швом донизу, змащують яйцем, посипають меленими сухарями, проколюють у двох-трьох місцях і
Детальніше …

Філе риби без кісток і шкіри нарізають тонкими кусочками, солять, панірують у борошні і обсмажують на олії до готовності. Кожний кусочок риби кладуть на підсмажений бік млинчика, загортають конвертом, змочують в яйці, посипають меленими сухарями і обсмажують з усіх боків. При подаванні поливають розтопленим вершковим маслом або томатним соусом. Приготування млинчиків: з борошна яєцц молока або
Детальніше …

У змащену маслом або маргарином каструлю кладуть посолені порціонні куски щуки. Посипають натертим на тертці і злегка підсмаженим на маслі або маргарині хріном, заливають сметаною і тушкують на слабкому вогні. Потім перекладають в інший посуд, а сметану, в якій тушкували рибу, заправляють вершковим маслом або маргарином, оцтом і цукром. Перед подаванням поливають заправленою сметаною.
Детальніше …

Рибне філе злегка відбивають, нарізають тоненькими кусочками, солять і посипають чорним меленим перцем. Фарш кладуть на кусочки філе і згортають трубочкою. Панірують у борошні, змочують у яйцях, панірують у мелених сухарях, обсмажують на олії і ставлять на 2—3 хв у жарову шафу. Перед подаванням поливають розтопленим вершковим маслом, гарнір — картопляне пюре. Приготування фаршу: зварені круто
Детальніше …

Філе риби з шкірою солять і викладають на нього фарш із рису та яєць або з цибулі і сухарів. Загортають філе рулетом, обв’язують ниткою, змочують в яйцях, панірують у мелених сухарях, обсмажують на вершковому маслі і доводять до готовності у жаровій шафі. Перед подаванням знімають нитку, розрізають на порції і поливають розтопленим маслом. Приготування фаршу з рису і яєць: зварений на молоці рис
Детальніше …

У сотейник, змащений маслом або маргарином, кладуть шар кусочків риби, зверху шар нарізаної тоненькими кружальцями картоплі. Шари чергують кілька разів, але зверху має бути картопля. Солять, посипають чорним меленим перцем, заливають розтопленим вершковим маслом або маргарином і сметаною, накривають кришкою і тушкують у жаровій шафі до готовності. Перед подаванням посипають дрібно нарізаною
Детальніше …

Рибу нарізають кусками, солять, заливають холодною водою з оцтом (на 1 л води — 20 г оцту) і залишають на 5 — 7 хв. Зливають воду, заливають овочевим відваром, солять і варять до готовності. При подаванні ляща кладуть на блюдо в центрі, а збоку — відварену картоплю і тертий хрін, змішаний з тертими кислими яблуками. Приготування овочевого відвару: у киплячу підсолену воду кладуть нарізані
Детальніше …

Рибу розбирають на філе з шкірою, нарізають порціонними кусочками, посипають сіллю і чорним меленим перцем, змочують у яйці, панірують у мелених сухарях і смажать на олії з обох боків. Сушені гриби попередньо замочують на З—4 год і варять, додаючи І /5 кількості цибулі, передбаченої рецептурою. Шатковану капусту солять, кладуть у каструлю, заливають грибним відваром, тушкують до напівготовності.
Детальніше …

Камбалу розбирають, знімають шкіру, нарізають кусочками, солять, посипають чорним меленим перцем. Панірують у борошні, смажать на олії з двох боків, ставлять у жарову шафу на 10—15 хв. Дрібнонарізану ріпчасту цибулю пасерують на олії. Гриби дрібно нарізають, обсмажують, змішують з нарізаними соломкою корнішонами, додають вершкове масло й прогрівають при температурі 60—70 °С у жаровій шафі. При
Детальніше …

З протертого сиру, яєць, розтертих з цукром і сіллю, ізюму, борошна і соди, гашеної оцтом, замішують тісто і залишають його на 10—15 хв. Формують кільця 1 см завтовшки і смажать у фритюрі. Перед подаванням посипають цукровою пудрою і поливають сметаною.
Детальніше …

У протертий сир додають цукор, яйця, сіль, борошно і перемішують. Формують батончики 5—6 см завтовшки, нарізають упоперек, надають форму коржів 1,5 см завтовшки. На середину кладуть фарш і з’єднують краї. Панірують у борошні, надаючи форму брусочка з овальними краями, і обсмажують з обох боків. Подають із сметаною або варенням, або маслом вершковим розтопленим, або сметаною і цукром.
Детальніше …

Сир протирають, додають варену протерту квасолю, яйця, цукор, сіль і перемішують. Формують батончики 5—6 см завтовшки, нарізають упоперек, надають форму круглих коржів 1,5 см завтовшки, панірують у борошні, обсмажують на маргарині з обох боків і ставлять у жарову шафу на 5—7 хв. Подають із сметаною або молочним, або сметанним соусом.
Детальніше …

У протертий сир додають цукор, яйця, сіль, борошно, ванілін, розчинений у гарячій воді. Перемішують і формують кружальця 5—7 мм завтовшки. На них кладуть фарш, защипують краї, формують сирники овальної форми, змочують у яйцях, панірують у білій паніровці (білий хліб, натертий на тертці) і смажать у фритюрі протягом 2—3 хв. Доводять до готовності в жаровій шафі протягом 5—7 хв. При подаванні
Детальніше …


Борошно злегка смажать на маслі, розводять молоком і доводять до кипіння. В соус кладуть січені зварені круто яйця, сирі жовтки, сіль, чорний мелений перець, доводять до кипіння. Охолоджують і формують січеники. Панірують у мелених сухарях і смажать на маслі. Перед подаванням поливають розтопленим вершковим маслом.
Детальніше …


Картоплю варять, обчищають, охолоджують і нарізають кубиками. Нежирну шинку дрібно нарізають, змішують з картоплею та вареною стручковою квасолею. Поливають розтопленим вершковим маслом, додають сіль та чорний мелений перець, змішують із збитими з молоком яйцями і обсмажують омлет з обох боків. Перед подаванням посипають тертим твердим сиром.
Детальніше …


У сковороду, змащену розтопленим маслом, виливають яйця, ставлять на водяну баню і доводять до готовності. Потім кладуть шийки креветок, обчищені від панцира та припущені в маслі, і зварене та припущене в маслі м’ясо мідії. Подають яєчню гарячою в черепашках мідій.
Детальніше …



Томати занурюють на 2—3 хв в окріп, знімають з них шкірочку, розрізають на часточки, видаляють насіння, солять, злегка обсмажують на маслі або олії і згортають на середину сковороди. Навколо них виливають яйця, солять і підсмажують. Подають, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.
Детальніше …


Вершки змішують із сметаною, додають яйця, кукурудзяне борошно. Виливають на сковороду з добре розігрітим маслом і смажать до готовності. Перед подаванням посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Детальніше …


Тонкі кусочки шинки підсмажують на сковороді. Виливають поряд з ними яйця, солять і смажать до готовності. При подаванні посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки. Окремо кладуть половинки смажених томатів.
Детальніше …


Варену шинку (грудинку) нарізають тонкими кусочками, підсмажують на сковороді. Заливають яйцями, посипають сіллю та чорним меленим перцем і смажать до готовності. Перед подаванням посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Детальніше …


Варені круто яйця обчищають, розрізають вздовж на чотири частини, викладають на порціонну сковороду, солять. Сушені гриби попередньо промивають, замочують на 3—4 год, а потім варять у цій самій воді. Потім нарізають їх і підсмажують на маргарині з дрібно нарізаною цибулею. Гриби і цибулю кладуть зверху на яйця, заливають молочним соусом, посипають меленими сухарями, збризкують розтопленим
Детальніше …