Другі страви » Страница 9
М’ясо нарізають порціонними кусочками, відбивають, солять, посипають чорним меленим перцем. Обсмажені на маргарині мелені сухарі вимішують з тертим хріном, викладають на кусочки м’яса, загортають рулетики, обв’язують ниткою, панірують у. борошні і обсмажують на маргарині. Складають у сотейник, додають воду, накривають кришкою і тушкують на слабкому вогні до готовності. Перед подаванням вливають
Детальніше …
Яловичину нарізають порціонними кусочками, відбивають, солять, посипають чорним меленим перцем. На кожний кусочок кладуть четверту частину звареного круто яйця, нарізані смужками солоні огірки, сало шпик і часточками обчищену сиру картоплю. Загортають, перев’язують ниткою, обсмажують на жиру, заливають бульйоном або водою і тушкують до готовності, потім знімають нитку. При подаванні поливають
Детальніше …
Яловичину нарізають пластами, відбивають, натирають розтертим часником. Зверху викладають подрібнене сало шпик, нарізану кубиками пасеровану на жиру цибулю, посипають сіллю, чорним меленим перцем, згортають рулетом і перев’язують ниткою. Обсмажують з усіх боків разом з цибулею. Складають у сотейник, заливають бульйоном або водою і тушкують, -наприкінці додають лавровий лист. З готового рулету
Детальніше …
Корейку нарізають з кісточкою і злегка відбивають. На середину кожного кусочка кладуть фарш і загортають, надаючи форму груші. Змочують у яйці, обкачують у мелених сухарях, смажать на сковороді у великій кількості жиру і доводять до готовності у жаровій шафі. На гарнір подають смажену на маслі картоплю та мариновані фрукти. Окремо у соуснику подають соус червоний з вином. Приготування фаршу:
Детальніше …
Промиту баранячу оболонку начиняють фаршем, розділяють на невеликі ковбаски, які спочатку обсмажують на кулінарному жиру на сковороді, а потім запікають у жаровій шафі. Подають з тушкованою картоплею і зеленим консервованим горошком. Приготування фаршу: свинину пропускають крізь м’ясорубку, додають сіль, чорний мелений перець, кмин, часник, перемішують і ставлять на 3—4 год у холодильну шафу.
Детальніше …
У рибну котлетну масу додають молоко або воду, пшеничний хліб, дрібно нарізану пасеровану на олії цибулю, сіль, чорний мелений перець і добре вимішують. Формують кульки, змочують їх в яйцях, обкачують у мелених сухарях і смажать на олії. При подаванні кульки поливають розтопленим вершковим маслом; гарнір — овочевий комбінований.
Детальніше …
Філе риби розрізають на дві частини. Одну злегка відбивають і розділяють на чотири частини, другу пропускають крізь м’ясорубку з додаванням розмоченого у воді хліба і цибулі. У фарш додають сирі яйця (1,5 шт.), сіль, перемішують. Розкладають на відбиті кусочки філе, загортають у вигляді сардельок. Змочують у яйцях, панірують у борошні, смажать на маслі і тушкують з додаванням томатного соусу.
Детальніше …
Рибне філе і ріпчасту цибулю двічі пропускають крізь м’ясорубку. Додають борошно або картопляний крохмаль, сіль, вимішують. Формують кульки і припускають їх з додаванням рибного бульйону. Подають з розтопленим маслом або соусом сметанним, або соусом сметанним з хріном.
Детальніше …
З коропа через спинний розріз виймають нутрощі, промивають і виймають кістки. Відварюють попередньо замочені сушені гриби, нарізають і обсмажують їх на маслі разом з дрібно нарізаною цибулею. Грибний бульйон солять і варять на ньому гречану кашу, додають обсмажені з цибулею гриби, сирі яйця, чорний мелений перець, сіль і перемішують. Наповнюють фаршем підготовлені для фарширування тушки,
Детальніше …
Рибу промивають у холодній воді і солять. Кожну тушку загортають у промащений пергаментний папір, ставлять у гарячу жарову шафу і запікають протягом 1 год. Печену рибу викладають на овальне блюдо. Оформляють кружальцями лимона і поливають частиною соусу. Решту соусу подають окремо у соуснику. Приготування соусу: в каструлю вливають сметану, додають розтерті жовтки, цукор, сіль і дають прокипіти.
Детальніше …
Нарізане на порціонні кусочки філе судака солять, посипають чорним меленим перцем, панірують у борошні. Обсмажують на олії. Картоплю варять у шкірці, чистять, нарізають кружальцями, смажать. Готову рибу кладуть на порціонну сковороду, обкладають картоплею, нарізаною кружальцями. Заливають сметанним соусом з грибами, посипають твердим тертим сиром, збризкують олією, заливають яйцями (щоб жовтки
Детальніше …
Тушки риби нарізають на кусочки, солять» Через 2—3 год промивають водою, обсушують, панірують у борошні. Обсмажують на олії з обох боків на сильному вогні. Кладуть у змащену олією сковороду, поливають сметаною, змішаною з навертим на тертці з великими отворами твердим сиром і пасерованим на олії борошном. Посипають меленими сухарями, збризкують розтопленим маслом. Ставлять у жарову шафу на 10—15
Детальніше …
Філе риби двічі пропускають крізь м’ясорубку, солять, посипають чорним меленим перцем і перемішують. Формують кружальця. На середину кожного кладуть продовгуватий кусочок вершкового масла, формують котлети овальної форми. Змочують в яйцях, панірують у борошні, знову змочують в яйцях і панірують у мелених сухарях. Смажать у великій кількості жиру. Перед подаванням поливають розтопленим вершковим
Детальніше …
Тушки риби натирають сіллю, посипають чорним меленим перцем. Панірують у борошні і обсмажують на олії з обох боків. Кладуть на порціонну сковороду, змащену маслом або маргарином, навколо викладають нарізану кружальцями смажену картоплю. Заливають сметанним соусом, посипають меленими сухарями, збризкують розтопленим вершковим маслом або маргарином і запікають у жаровій шафі. Перед подаванням
Детальніше …
Філе риби нарізають невеликими кусочками, пропускають крізь м’ясорубку разом з сирою ріпчастою цибулею й салом шпик. Додають яйця, заправляють чорним меленим перцем, солять і перемішують. З утвореної маси формують ковбаски, які панірують у мелених сухарях, смажать у фритюрі і складають у каструлю. Заливають сметанним соусом з томатним пюре і пасерованою на олії дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.
Детальніше …
Рибу розбирають на філе без шкіри і кісток, злегка відбивають, нарізають тоненькими кусочками. На кожен з них кладуть начинку. Загортають, надаючи форму котлети. Спочатку панірують у борошні, а потім, змочивши в яйцях (0,5 шт.), — в мелених сухарях. Смажать у фритюрі до готовності. При подаванні поливають розтопленим маслом, посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки. Приготування начинки:
Детальніше …
Рибне філе нарізають невеликими кусочками, пропускають крізь м’ясорубку разом з ріпчастою цибулею і розмоченим у воді або молоці черствим хлібом. Додають сіль, чорний мелений перець, яйця, добре перемішують. Формують січеники 1 —1,5 см завтовшки, панірують у мелених сухарях і смажать на олії з обох боків. Подають із смаженою картоплею, свіжими овочами, зеленню петрушки.
Детальніше …
Злегка відбите філе риби солять і кладуть на нього продовгуватий кусочок вершкового масла. Згортають рулетом, панірують у борошні, змочують у льє зоні, панірують у пшеничних мелених сухарях і смажать у фритюрі. З пшеничного хліба нарізають грінки і смажать з обох боків на маслі. Подають на підсмажених грінках, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Детальніше …
Філе судака варять до готовності, додавши корінь петрушки, моркву, лавровий лист, запашний перець, сіль і цибулю (четверту частину кількості, передбаченої рецептурою). У борошно додають сіль, дрібно нарізану пасеровану на олії ріпчасту цибулю, потроху доливають рибний бульйон, у якому варився судак, і замішують тісто до консистенції сметани. Зварене філе розділяють на маленькі кусочки, посипають
Детальніше …
Філе судака або щуки без шкіри пропускають двічі крізь м’ясорубку разом з розмоченим у молоці хлібом та нарізаною пасерованою на маслі ріпчастою цибулею. Заправляють сіллю й чорним меленим перцем, перемішують, додають яйця й розтоплене вершкове масло. Підготовлену масу викладають у змащении маслом і посиланий меленими сухарями» сотейник або форму. Ставлять у більший посуд з киплячою водою і
Детальніше …
Порціонні куски філе риби без шкіри солять, посипають чорним меленим перцем, кладуть у змащену жиром каструлю, посипають дрібно нарізаною пасерованою на жирі ріпчастою цибулею. Зверху кладуть кружальця вареної картоплі, заливають білим соусом основним на рибному бульйоні (див. розділ «Соуси»), притрушують меленими сухарями, збризкують розтопленим маслом і запікають. Перед подаванням посипають
Детальніше …