Другі страви » Страница 9

  • 25 июль, 2014 675

    М’ясо нарізають порціонними кусочками, відбивають, солять, посипають чорним меленим перцем. Обсмажені на маргарині мелені сухарі вимішують з тертим хріном, викладають на кусочки м’яса, загортають рулетики, обв’язують ниткою, панірують у. борошні і обсмажують на маргарині. Складають у сотейник, додають воду, накривають кришкою і тушкують на слабкому вогні до готовності. Перед подаванням вливають

    Детальніше …

  • 25 июль, 2014 782

    Яловичину нарізають порціонними кусочками, відбивають, солять, посипають чорним меленим перцем. На кожний кусочок кладуть четверту частину звареного круто яйця, нарізані смужками солоні огірки, сало шпик і часточками обчищену сиру картоплю. Загортають, перев’язують ниткою, обсмажують на жиру, заливають бульйоном або водою і тушкують до готовності, потім знімають нитку. При подаванні поливають

    Детальніше …

  • 25 июль, 2014 1961

    Яловичину нарізають пластами, відбивають, натирають розтертим часником. Зверху викладають подрібнене сало шпик, нарізану кубиками пасеровану на жиру цибулю, посипають сіллю, чорним меленим перцем, згортають рулетом і перев’язують ниткою. Обсмажують з усіх боків разом з цибулею. Складають у сотейник, заливають бульйоном або водою і тушкують, -наприкінці додають лавровий лист. З готового рулету

    Детальніше …

  • 25 июль, 2014 894

    Корейку нарізають з кісточкою і злегка відбивають. На середину кожного кусочка кладуть фарш і загортають, надаючи форму груші. Змочують у яйці, обкачують у мелених сухарях, смажать на сковороді у великій кількості жиру і доводять до готовності у жаровій шафі. На гарнір подають смажену на маслі картоплю та мариновані фрукти. Окремо у соуснику подають соус червоний з вином. Приготування фаршу:

    Детальніше …

  • 25 июль, 2014 664

    Промиту баранячу оболонку начиняють фаршем, розділяють на невеликі ковбаски, які спочатку обсмажують на кулінарному жиру на сковороді, а потім запікають у жаровій шафі. Подають з тушкованою картоплею і зеленим консервованим горошком. Приготування фаршу: свинину пропускають крізь м’ясорубку, додають сіль, чорний мелений перець, кмин, часник, перемішують і ставлять на 3—4 год у холодильну шафу.

    Детальніше …

  • 22 май, 2014 2694

    У рибну котлетну масу додають молоко або воду, пшеничний хліб, дрібно нарізану пасеровану на олії цибулю, сіль, чорний мелений перець і добре вимішують. Формують кульки, змочують їх в яйцях, обкачують у мелених сухарях і смажать на олії. При подаванні кульки поливають розтопленим вершковим маслом; гарнір — овочевий комбінований.

    Детальніше …

  • 22 май, 2014 6375

    Філе риби розрізають на дві частини. Одну злегка відбивають і розділяють на чотири частини, другу пропускають крізь м’ясорубку з додаванням розмоченого у воді хліба і цибулі. У фарш додають сирі яйця (1,5 шт.), сіль, перемішують. Розкладають на відбиті кусочки філе, загортають у вигляді сардельок. Змочують у яйцях, панірують у борошні, смажать на маслі і тушкують з додаванням томатного соусу.

    Детальніше …

  • 21 май, 2014 2754

    Рибне філе і ріпчасту цибулю двічі пропускають крізь м’ясорубку. Додають борошно або картопляний крохмаль, сіль, вимішують. Формують кульки і припускають їх з додаванням рибного бульйону. Подають з розтопленим маслом або соусом сметанним, або соусом сметанним з хріном.

    Детальніше …

  • 21 май, 2014 1942

    З коропа через спинний розріз виймають нутрощі, промивають і виймають кістки. Відварюють попередньо замочені сушені гриби, нарізають і обсмажують їх на маслі разом з дрібно нарізаною цибулею. Грибний бульйон солять і варять на ньому гречану кашу, додають обсмажені з цибулею гриби, сирі яйця, чорний мелений перець, сіль і перемішують. Наповнюють фаршем підготовлені для фарширування тушки,

    Детальніше …

  • 21 май, 2014 1931

    Рибу промивають у холодній воді і солять. Кожну тушку загортають у промащений пергаментний папір, ставлять у гарячу жарову шафу і запікають протягом 1 год. Печену рибу викладають на овальне блюдо. Оформляють кружальцями лимона і поливають частиною соусу. Решту соусу подають окремо у соуснику. Приготування соусу: в каструлю вливають сметану, додають розтерті жовтки, цукор, сіль і дають прокипіти.

    Детальніше …

  • 20 май, 2014 1360

    Нарізане на порціонні кусочки філе судака солять, посипають чорним меленим перцем, панірують у борошні. Обсмажують на олії. Картоплю варять у шкірці, чистять, нарізають кружальцями, смажать. Готову рибу кладуть на порціонну сковороду, обкладають картоплею, нарізаною кружальцями. Заливають сметанним соусом з грибами, посипають твердим тертим сиром, збризкують олією, заливають яйцями (щоб жовтки

    Детальніше …

  • 20 май, 2014 1833

    Тушки риби нарізають на кусочки, солять» Через 2—3 год промивають водою, обсушують, панірують у борошні. Обсмажують на олії з обох боків на сильному вогні. Кладуть у змащену олією сковороду, поливають сметаною, змішаною з навертим на тертці з великими отворами твердим сиром і пасерованим на олії борошном. Посипають меленими сухарями, збризкують розтопленим маслом. Ставлять у жарову шафу на 10—15

    Детальніше …

  • 19 май, 2014 1461

    Філе риби двічі пропускають крізь м’ясорубку, солять, посипають чорним меленим перцем і перемішують. Формують кружальця. На середину кожного кладуть продовгуватий кусочок вершкового масла, формують котлети овальної форми. Змочують в яйцях, панірують у борошні, знову змочують в яйцях і панірують у мелених сухарях. Смажать у великій кількості жиру. Перед подаванням поливають розтопленим вершковим

    Детальніше …

  • 19 май, 2014 2081

    Тушки риби натирають сіллю, посипають чорним меленим перцем. Панірують у борошні і обсмажують на олії з обох боків. Кладуть на порціонну сковороду, змащену маслом або маргарином, навколо викладають нарізану кружальцями смажену картоплю. Заливають сметанним соусом, посипають меленими сухарями, збризкують розтопленим вершковим маслом або маргарином і запікають у жаровій шафі. Перед подаванням

    Детальніше …

  • 19 май, 2014 1944

    Філе риби нарізають невеликими кусочками, пропускають крізь м’ясорубку разом з сирою ріпчастою цибулею й салом шпик. Додають яйця, заправляють чорним меленим перцем, солять і перемішують. З утвореної маси формують ковбаски, які панірують у мелених сухарях, смажать у фритюрі і складають у каструлю. Заливають сметанним соусом з томатним пюре і пасерованою на олії дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.

    Детальніше …

  • 18 май, 2014 887

    Рибу розбирають на філе без шкіри і кісток, злегка відбивають, нарізають тоненькими кусочками. На кожен з них кладуть начинку. Загортають, надаючи форму котлети. Спочатку панірують у борошні, а потім, змочивши в яйцях (0,5 шт.), — в мелених сухарях. Смажать у фритюрі до готовності. При подаванні поливають розтопленим маслом, посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки. Приготування начинки:

    Детальніше …

  • 18 май, 2014 2106

    Рибне філе нарізають невеликими кусочками, пропускають крізь м’ясорубку разом з ріпчастою цибулею і розмоченим у воді або молоці черствим хлібом. Додають сіль, чорний мелений перець, яйця, добре перемішують. Формують січеники 1 —1,5 см завтовшки, панірують у мелених сухарях і смажать на олії з обох боків. Подають із смаженою картоплею, свіжими овочами, зеленню петрушки.

    Детальніше …

  • 17 май, 2014 1052

    Злегка відбите філе риби солять і кладуть на нього продовгуватий кусочок вершкового масла. Згортають рулетом, панірують у борошні, змочують у льє зоні, панірують у пшеничних мелених сухарях і смажать у фритюрі. З пшеничного хліба нарізають грінки і смажать з обох боків на маслі. Подають на підсмажених грінках, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки.

    Детальніше …

  • 17 май, 2014 1328

    Філе судака варять до готовності, додавши корінь петрушки, моркву, лавровий лист, запашний перець, сіль і цибулю (четверту частину кількості, передбаченої рецептурою). У борошно додають сіль, дрібно нарізану пасеровану на олії ріпчасту цибулю, потроху доливають рибний бульйон, у якому варився судак, і замішують тісто до консистенції сметани. Зварене філе розділяють на маленькі кусочки, посипають

    Детальніше …

  • 17 май, 2014 669

    Філе судака або щуки без шкіри пропускають двічі крізь м’ясорубку разом з розмоченим у молоці хлібом та нарізаною пасерованою на маслі ріпчастою цибулею. Заправляють сіллю й чорним меленим перцем, перемішують, додають яйця й розтоплене вершкове масло. Підготовлену масу викладають у змащении маслом і посиланий меленими сухарями» сотейник або форму. Ставлять у більший посуд з киплячою водою і

    Детальніше …

  • 17 май, 2014 1787

    Порціонні куски філе риби без шкіри солять, посипають чорним меленим перцем, кладуть у змащену жиром каструлю, посипають дрібно нарізаною пасерованою на жирі ріпчастою цибулею. Зверху кладуть кружальця вареної картоплі, заливають білим соусом основним на рибному бульйоні (див. розділ «Соуси»), притрушують меленими сухарями, збризкують розтопленим маслом і запікають. Перед подаванням посипають

    Детальніше …