Другі страви » Страница 2

  • 12 февраль, 2015 599

    Пряна риба приготування: 1. Обсмаж філе тріски на рослинній олії з обох сторін. 2. Приготуй журавлинний соус. Для цього змішай журавлину, мед, цедру, сік апельсина і вино. Туші протягом 15 хвилин на слабкому вогні. Подрібни в блендері. Соус готовий. 3. Залий журавлинним соусом рибу і туші п’ять хвилин під кришкою.

    Детальніше …

  • 12 февраль, 2015 623

    журавлинний соус Інгредієнти: / 200 г журавлини / 1 цибулина / 100 г цукру / сіль, кориця, духмяний перець / 500 г курячого філе / соняшникова олія приготування: 1. Цибулю дрібно наріж, поклади разом з 100 г журавлини в каструлю, даси 50 мл води, вари 10 хвилин. Збий блендером, додай залишилися ягоди, цукор і спеції. Вари, помішуючи, до загусання — близько 10 хвилин. 2. Куряче філе наріж

    Детальніше …

  • 09 февраль, 2015 808

    Рибник з фореллю Приготування: 1. Лук очисти, дрібно наріж і спассеруйте на рослинному маслі. Гриби промий, зріж краю ніжок, мигцем наріж і додай до цибулі. Посолити, поперчити і смаж на повільному вогні до готовності. 2. Тісто розморозь, поділи на дві частини. Одну половину розкачати і викласти у форму, сформувавши борта. Поклади на нього гриби з цибулею. Форель наріж тонкими смужками і

    Детальніше …

  • 06 февраль, 2015 677

    Каннеллоні з сиром Приготування: 1. Шпинат промий, просуши і дрібно наріж. Обсмаж в оливковій олії 2 зубки часнику і, вийнявши їх з сковороди, спассеруйте в цьому маслі шпинат. 2. Волоські горіхи дрібно підроби. Сир протри крізь сито, щоб не було грудок. З’єднай сир зі шпинатом і горіхами, посоли. 3. Наповни сирною масою каннеллони і виклади їх у форму для запікання. 4. Помідори обдати

    Детальніше …

  • 29 декабрь, 2014 748

    ПІКАНТНИЙ ЛОСОСЬ ПРИГОТУВАННЯ: 1. Свіжий лосось вимити й обсушити. Часник очистити і нарізати шматочками. Гілочки чебрецю промити, струсити і обірвати листочки. Лимон вимити, з половини віджати сік, іншу частину нарізати кружечками. Часник з’єднати з чебрецем. Лосось посолити, поперчити, полити половиною соку лимона, змастити сумішшю чебрецю та часнику. Готувати в пароварці під кришкою 10 хв.

    Детальніше …

  • 27 декабрь, 2014 2740

    КАПУСТЯНИЙ ШНІЦЕЛЬ (ПІСНА ВЕГЕТАРІАНСЬКА СТРАВА) Капустяний шніцель як завжди готуватимуся швидко. Цю страву можна зробити як вегетаріанським так і веганським, т.е пісним. У відео-рецепті я пропоную вам приготувати пісний, веганські варіант.

    Детальніше …

  • 20 декабрь, 2014 710

    Пряне м’ясо з чорносливом Приготування: 1. Обсмаж цибулю на рослинній олії і додай добре промиті чорнослив і курагу. 2. Свинину наріж тонкими шматочками і через 5 хвилин додай в сковороду. Готуй 25 хвилин. 3. Посолити, поперчити, додай води і туші ще 15 хвилин. 4. Коли вода випарується, додай арахіс, трохи прогрій і подавай на стіл.

    Детальніше …

  • 19 декабрь, 2014 1367

    Пшоняна каша з чорносливом Приготування: 1. Крупу промий, помісти в посуд з товстими стінками. Залий водою, щоб вона на 2 см покривала крупу. 2. Поклади масло, посоли і вари під кришкою на повільному вогні протягом 30 хв. 3 Чорнослив, родзинки і курагу промий і поклади в кашу. Додай цукор (якщо потрібно) і потоми ще 15 хвилин.

    Детальніше …

  • 17 декабрь, 2014 558

    БУЖЕНИНА З ЖУРАВЛИНИМ СОУСОМ Приготування: 1. Свинину промий, ретельно обсуши серветкою. Часник роздягнули на зубчики, очисти. Кожен зубчик разрежь уздовж навпіл і нашпигуйте свинину. М’ясо посолити, поперчити, змасти олією. 2. М’ясо обмотай шпагатом, щоб тримало форму. Помісти в рукав для запікання або оберни фольгою. Розмісти на деку і запікати в духовці протягом 2-х годин при температурі 180 °

    Детальніше …

  • 16 декабрь, 2014 5101

    ГОЛУБЦІ З МОРЕПРОДУКТАМИ Приготування: 1. Розбери качан на листя. Поклади в каструлю, залий водою і доведи до кипіння. Коли закипить — зніми з вогню, дай капустяним листям полежати в окропі ще кілька хвилин, після чого облий їх крижаною водою. Виріж жорсткі частини листа. 2. Рис звари до полуготов-ності. Морепродукти поклади в холодну воду і вари 2-3 хвилини після закипання. Потім очисти і наріж

    Детальніше …

  • 16 декабрь, 2014 560

    РІЗДВЯНИЙ ГУСАК З ГРУШЕЮ Приготування: 1. Змішай сіль, перець і коріандр, додавши 2 ст. л. рослинного масла. Натри цією сумішшю гусака зовні і зсередини, залиш на 1:00 промаринуватися. 2. Лук-порей наріж тонкими кільцями і спассеруйте на рослинному маслі. Сумішей порей, тертий імбир, дві очищених і нарізаних часточками груші і 1 ст. л. цукру. Виклади суміш у черевце гусака і заший. 3. Поклади

    Детальніше …

  • 14 декабрь, 2014 2542

    Яєчня — одне з найромантичніших страв. Якщо ви знаєте, яку яєчню любить чоловік, значить, ви разом снідали. А якщо снідали, напевно перед цим була і особлива ніч. Берегиня пропонує вам 4 популярних рецепта яечні.

    Детальніше …

  • 14 декабрь, 2014 518

    Взяти шматок свинячої корейки з одного реберної кісточкою. Лосятину і ведмежатини нарізати тонкими скибочками, відбити і замаринувати в лимонному соку з зеленню. На свинячу корейку викласти з одного боку скибочки маринованої ведмедини і копченого шпику, з іншого боку — скибочки лосятини і копченого шпику. Згорнути корейку у вигляді рулету, закріпити зубочисткою, скропити рослинним маслом,

    Детальніше …

  • 14 декабрь, 2014 614

    Тетерів фарширований Оброблену тушку тетерева натерти сіллю, начинити лісовими горіхами, змішаними з дрібними шматочками вершкового масла або сала, цукром. Тушку обкласти тонкими скибочками шпику і обмотати нитками. Підготовлену дичину укласти на деко спинкою вниз і поставити в розігріту духовку. Смажити до готовності від 45 хвилин до 1,5 години. Смажену дичину звільнити від ниток, укласти на

    Детальніше …

  • 13 декабрь, 2014 499

    Рябчики по-аматорськи Приготувати фарш: через дрібне сито протерти суміш з 18 анчоусів, 6 ложок вершкового масла, 600 грамів білого хліба, меленого перцю і мускатного горіха, додати сіль за смаком. Шість рябчиків очистити від пір’я, випатрати, отримані тушки обпалити над відкритим вогнем, начинити фаршем, зашити отвори нитками, а потім смажити у великій кількості будь-якої олії до красивого

    Детальніше …

  • 13 декабрь, 2014 478

    Тортилья Очистити молоду картоплю (можна залишити шкірку), нарізати товстими шматками. Дрібно нарізати цибулю. Нагріти масло в сковороді, додати картоплю і цибулю, тушкувати на повільному вогні, накривши кришкою, протягом 30 хвилин, помішуючи, поки картопля не стане м’яким. Відкинути картоплю і цибулю на друшляк і зберегти злите масло. Окремо збити яйця, потім додати в них картоплю, петрушку і

    Детальніше …

  • 12 декабрь, 2014 441

    РИБНА КУЛЕБ’ЯКА «КРОКОДИЛ» Обсмажену цибулю покласти шматочки риби і рис, Начинка. Обсмажити протягом 5 хвилин. Дати охолонути. Тісто розкачати вигляді прямокутника. На середину вздовж викласти начинку і злегка ущільнити руками, залишаючи ліворуч і праворуч по 10 см для голови і хвоста. Використовуючи залишки тіста, зробити брови, очі і лапки. Готову кулеб’яку змастити яйцем. Випікати при 230 С.

    Детальніше …

  • 11 декабрь, 2014 594

    Цибульний пиріг Замісити тісто з маргарину, борошна, солі і сметани, помістити в холодильник. Цибулю нарізати кільцями і згасити в рослинному маслі до золотистого кольору. Додати перець, сіль, а в кінці готування цукор. Змішати сметану, яйця і червоний перець. Розкачати тісто на листі і зробити бортики. На тісто викласти начинку і рівномірно покрити його заливкою. Випікати 40 хв при 180’С.

    Детальніше …

  • 11 декабрь, 2014 378

    «СПРАВЖНЯ МУЖСКАЯ ЇЖА» — поняття розтяжне Іноді чоловікові хочеться з’їсти великий шматок м’яса з кров’ю, приготований на дикому вогні з великою кількістю пекучих спецій. А іноді — легкий овочевий салатик із зеленим чаєм. Особисто я все ж за м’ясо, але при цьому нічого не маю проти бургундських равликів. У будь-якому випадку, якщо чесно, згадується мамина кухня. Моя мама — класична радянська мама

    Детальніше …

  • 11 декабрь, 2014 421

    Археологи в польових умовах знаходять старі скарби і винаходять нові рецепти. Прості, але дорогоцінні. «КОЛИ ЗБИРАЮТЬСЯ ГОСТІ, МИ ГОТУЄМО ЦЮ ЗАПІКАНКИ. ВОНА ВКУСНАЯ ТА БЕЗПРОБЛЕМНА ». Настя — майбутній етнограф. Її брат Сергій — антрополог. Настя розповідає, що це блюдо брат винайшов зовсім випадково. Життя змусило. Справа була так. Сергій разом з колегами повернувся з археологічною конференції

    Детальніше …

  • 10 декабрь, 2014 492

    Запечена картопля з хріном 6 ПОРЦІЙ ПО 310 ккал Час приготування: 1 годину 45 хвилин 1 Викладіть картоплю і цибулю в каструлю. залийте 750 мл молока, доведіть до кипіння, тушкуйте 10 хвилин і відкиньте. 2 Обсмажте скибочки бекону до хрусткої золотистої скоринки. 3 Змастіть форму для запікання олією. Покладіть половину картоплі з цибулею, зверху розподіліть підсмажений бекон. а потім знову

    Детальніше …